Italiaans Maatpak

Een Italiaans maatpak is vaak herkenbaar aan de strakke snit en mooie stoffen. Voor een Italiaans maatpak is niet draagcomfort maar stijl en pasvorm het belangrijkste.

Uiteraard mag de strakke snit u niet in het draagcomfort beletten. Maar bedenk dat de term ‘strak in het pak’ wel betekent dat u het maatkostuum iets meer zal voelen dan een pak van Hollandse snit. We zorgen er voor dat de stijl van uw kostuum perfect is. U kan daarbij alle details zelf kiezen. De spalla camicia, napolitaanse manchet en Italiaanse kasjmier stoffen hebben voor ons geen geheimen.

Uw Mandemaker kleermaker is geschoold in de finesses van het Italiaanse maatpak. Voor mensen met het juiste postuur raden wij altijd een Italiaans maatpak aan. Hou er wel rekening mee dit soort pak soms voor de beginnend pakkendrager wat strak kan aanvoelen. Met een op Italiaanse wijze vervaardigd maatkostuum zit u letterlijk strak in het pak.

De lange traditie van kleermakers is uniek in Italië. Ondanks dat er in Italië zelf steeds minder kleding gemaakt word blijft de traditie voortbestaan. Kleermakers van over de hele wereld doen er hun voordeel mee. En ondanks het feit dat maatpakken al meer dan honderd jaar bestaan vindt er nog steeds innovatie plaats. Zowel op het gebied van de constructie van de maatpakken alsook op het gebied van stoffen. De Italiaanse weverij Zegna is daar een uitstekend voorbeeld van.

Als u meer wilt weten over ons Italiaans maatpak of een afspraak wil maken neem dan contact op met het bovenstaande nummer.