Kleuren maatpak

7 punten om aan te denken bij het kiezen van de kleur van uw maatpak.

Dit artikel gaat puur over de kleur, niet over strepen, ruiten of andere patronen die in de stof kunnen zitten.

 1. Waar draagt u het pak. Wat is de gangbare kleur waar u het pak gaat dragen? Gaat u naar een gala dan is een lichtblauw pak fout. Gaat u naar een zomerse bruiloft dan is het goed.

 2. Wanneer gaat u het pak dragen? In de zomer draagt men over het algemeen iets lichtere kleuren dan in de winter.

 3. Uw postuur. Donkere kleuren kleden af, lichte kleuren maken u voller.

 4. Wat heeft u verder al in uw kast hangen? Heeft u al drie blauwe pakken, dan is dat vast een kleur die u goed staat. Maar probeer ook eens iets anders.

 5. Hoe vaak draagt u het? Draagt u het pak dagelijks, kies dan een neutrale donkere kleur. Draagt u het af en toe en bij verschillende gelegenheden en gezelschappen. Dan bent u vrij om meer opvallende kleuren te kiezen.

 6. De mode. Op zich logisch want meestal wordt er vooral aangeboden wat in de mode is. Desalniettemin moet u zich afvragen of u gaat voor een persoonlijke stijl of de mode volgt. Bij maatwerk heeft u de luxe en vrijheid om te kiezen wat u zelf wil. Niet wat toevallig in de mode is.

 7. Wat vindt u zelf mooi? Alle bovenstaande punten zijn van belang. Maar nog meer is van belang waar u zich fijn in voelt. Is donkergroen helemaal uw kleur? Schroom dan niet om dat te kiezen. U zal zich meer op uw gemak voelen en dat ook uitstralen.

  Welke kleur past bij u? Wit, blauw, grijs, zwart, groen, paars, bruin, nog meer wit, en nog meer grijs, antraciet, roze, geel, Napolitaans blauw, zwart, misschien zakelijk blauw of doe eens gek en ga voor rood.

  Andere kleur gerelateerde artikelen: Zwart trouwpak, beige trouwpak, antraciet trouwpak, grijs trouwpak,
  zomerpak, blauw colbert.