Maatpak stoffen

Van het zelfde laken een pak?

Alles begint met de stof. Deze bepaalt de uitstraling, het gevoel, de kwaliteit en ten slotte ook de prijs van uw maatpak. Neem de tijd om een goede stof uit te zoeken. Wij hebben honderden stalen. Voor elk wat wils. Maar de overvloed kan ook verlammen. Wij helpen u om snel uit het grote aanbod te komen tot een selectie. Daarbij luisteren we goed naar u, maar zullen ook suggesties doen welke misschien buiten uw comfort zone vallen. Maar die toch het overwegen waard zijn. U krijgt dus niet van het zelfde laken een pak, maar een individueel advies.

Bedenk dat de essentie van een maatpak is dat u deze niet vantevoren in zijn geheel kan zien of passen. Alhoewel er bij ons zeker de nodige voorbeelden en pasmodellen te vinden zijn. Vaak ziet men op een gegeven moment de stof. Het oog valt ineens op een lapje, dat is precies de kleur die u in gedachten had!

De meeste stoffen voor maatpakken zijn van wol. Of het nu scheerwol, merino, kasjmier of mohairwol is. De exacte kwaliteit van een stof is als leek moeilijk vast te stellen. Maar door te voelen en goed te kijken ziet u zeker verschillen. Ga hierbij op uw gevoel af. Wat goed voelt en er mooi uitziet zal zeker een mooi pak opleveren. Wij geven u graag een klein staaltje mee naar huis om rustig te beoordelen of dit voor u is. Daarnaast kan u ook vragen naar de merken welke gebruikt worden. Dit is geen harde garantie voor kwaliteit. Maar u heeft wel meer zekerheid dat u ook werkelijk de kwaliteit krijgt die u bestelt.

Wij selecteren de beste weverijen voor onze stoffen. In de collectie vindt u merken zoals Zegna en Vitale Barberis. Maar ook minder bekende weverijen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

We hebben een grote verscheidenheid aan soorten. Zo kan u bij ons niet alleen wol of scheerwol, maar ook mohair, kasjmier, tweeds, ribstoffen, diverse blends, en nog veel meer vinden. Speciaal voor de zomer hebben we linnen, katoen een heerlijke zomerse seersucker stoffen. Lees hier meer over het kiezen van de kleur van uw maatpak,
of de krijtstreep op uw stof.

Wist u dat tweed (bijvoorbeeld een tweed jasje) ook vaak word gebruikt voor de koude maanden!