Schoenen onder pak

Welke schoenen passen onder uw pak? Zwarte leren schoenen zijn bijna altijd een goede keus. Kies eventueel zwarte lakleren schoenen als u wat meer cachet aan uw outfit wilt geven. Onder een smoking of jacquet zijn dit sowieso de aangewezen schoenen.

Blauw pak bruine schoenen
Bruine schoenen onder een blauw pak is wat minder gewaagd dan onder een grijs pak. Het kan dus wel maar is absoluut minder zakelijk dan zwarte schoenen. De les mag zijn dat u met bruine schoenen goed moet weten welke combinatie u maakt en of de gelegenheid het toestaat.

Schoenen onder pak
Schoenen onder pak

Grijs pak zwarte schoenen
Zoals hierboven al was beschreven is dit altijd een prima combinatie. Naast uw grijs pak met zwarte schoenen kan u ook een geheel andere kleur er bij kiezen. Dan betreed u wel een gevaarlijk terrein. Maar met de juist combinaties kan het heel leuk staan. Denk bijvoorbeeld aan blauwe suede schoenen, of een fraaie gekleurde leren schoen.

No go! Grijs pak bruine schoenen
De combinatie van een grijs pak met bruine schoenen is niet de meest voor de hand liggende. Volgens de etiquette zou het niet kunnen. Maar met de juiste kleur grijs en de juiste kleur bruin leer is er zeker wel een leuke combinatie van te maken. Maar wat echt niet kan is een antraciet (donkergrijs) pak met bruine schoenen. Dit is in alle gevallen een slechte combinatie.

U twijfelt nog over welke schoenen onder pak? Het komt er op neer dat u altijd even moet kijken naar de gehele combinatie. De riem speelt daarbij ook een belangrijke rol. Over het algemeen matcht u deze met de schoenen. Mocht u twijfelen over welke schoenen bij uw pak dan kan u ons gerust mailen of bellen.

Een paar prachtige schoenen kan u op maat laten maken of naar wens kleur bij Duyf Schoenen in Haarlem.

Voor een uitgebreid advies over uw maatpak of een afspraak kan u terecht bij Mandemaker Maatpakken.