Tweed jasje

Een tweed jasje kan u bij ons op maat laten maken. Het tweed jasje is een klassieker in de garderobe. Uw tweed colbert kan op vele manieren uitgevoerd worden. U heeft keuze uit vele verschillende tweed stoffen.

Tweed pak
Tweed is een ruwe, onafgewerkte wollen stof, van een zachte, open, flexibele structuur. Voor uw tweed jacket worden ingetogen, interessante kleureffecten verkregen door samentwijnen van verschillend gekleurde wollen strengen in een twee-of drie-draads garen.

Tweed jasje
Tweed jasjes zijn informele bovenkleding. Een tweed colbert is vochtbestendig en duurzaam. Het tweed jasje word vaak gedragen voor buitenactiviteiten zoals schieten en jagen, zowel in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. In plaats van enkel een jasje kan u ook een geheel pak in tweed laten maken.

Soorten tweed
Er zijn verschillende soorten tweed voor uw tweed colbert of tweed jacket. Harris Tweed is een bekend soort tweed. Harris tweed is handgeweven door de eilandbewoners aan de Eilanden van Harris, Lewis, Uist en Barra in de Buiten-Hebriden van Schotland, met behulp van lokale wol. Andere tweedsoorten voor uw tweed jasje zijn Donegal tweed en Silk tweed.

Als u een tweed jasje of tweed pak wilt laten maken bent u van harte welkom.
Neem gerust contact op met het bovenstaande nummer.