Veel gestelde vragen

Er gaat niets boven een maatpak. Maar die kwaliteit roept ook vragen op.

Hoe lang duurt het?

Gemiddeld is de doorlooptijd van aanmeten tot aflevering 6 tot 8 weken. Dat is inclusief het afpassen en eventuele correcties. Snellere levering is mogelijk in overleg. Minimaal hebben we 3 weken nodig.

Wat als het pak niet in één keer goed pas?

We meten uw maatpak zorgvuldig aan. Als het klaar is controleren we samen met u zorgvuldig of alles goed pas. Vaak zijn er nog correcties nodig om tot een optimale pasvorm te komen. Deze correcties horen bij het maken van een maatpak en zijn dan ook inbegrepen.

Hoe meten jullie de pakken aan?

Het aanmeten doen we met een meetlint en met paspakken. Het paspak is voor ons een instrument om tot een optimale maatvoering te komen. Het betekent niet dat we geen volledig maatwerk leveren. Door het passen van een jasje of broek ontdekken we uw voorkeuren. Bijvoorbeeld hoe lang u de broekspijpen wil en hoe strak u het jasje getailleerd wil hebben. Er is geen standaard ‘goede pasvorm’. Omdat ieder lichaam uniek is en iedereen unieke wensen heeft is de afstemming tussen u als klant en de kleermaker essentieel. Om een goed pak voor u te maken moeten wij u een beetje leren kennen.

Verkopen jullie echte maatpakken of maatconfectie?

We hebben geen confectie en ook geen vermaakte pakken. Om tegemoet te komen aan de wensen en budgetten van ons clientèle hebben we twee niveaus van maatwerk; semi-maatwerk en volledig maatwerk. Een semi-maatpak past beter dan confectie omdat zaken als lengte, taillering, schouderbreedte en nog veel meer gemaakt worden op uw lichaam. We meten 1 keer aan en passen 1 keer af.

Bij volledig maatwerk word een uniek patroon voor u gemaakt waarbij we naast lengtes en breedtes ook letten op de stand van uw schouders, rug, benen etc. Indien nodig passen we meermalen met u af tot het pak helemaal goed is.

Hoe lang duurt de eerste afspraak?

Gemiddeld duurt de eerste afspraak anderhalf uur. Weet u al precies wat u wil en heeft u verder geen bijzondere wensen, dan kunnen we binnen een uur klaar zijn. Komt u voor een compleet trouwpak dan duurt de afspraak eerder twee uur.