Zegna

Wij maken maatpakken van de mooiste stoffen van Zegna. Zegna is een van de grootste en beste producenten van fijne wol voor maatpakken ter wereld.

Ermenegildo Zegna is een Italiaanse luxe modehuis, gespecialiseerd in herenkleding. Opgericht in 1910, is het nu geleid door de vierde generatie van de Zegna familie en blijft in familiebezit. Alsmede het produceren van kostuums voor zijn eigen labels, levert Zegna aan geselecteerde kleermakers haar fijne stoffen.

Ermenegildo Zegna richtte het bedrijf in 1910 in Trivero in de Biellese Prealps. Zegna had al snel een reputatie voor het produceren van fijne kwaliteit wol voor kostuums, en tegen het einde van de jaren 1930 had het bedrijf 1.000 werknemers in dienst.

Zegna is zeer actief in het bevorderen van verbeteringen in de productie van wol over de hele wereld. In 2002 werd de Ermenegildo Zegna Vellus Aureum Trophy gelanceerd voor wol die 13,9 micron en fijner is. Wol uit Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en Zuid-Afrika kunnen meedingen en een winnaar wordt uitgeroepen per land.

Als u meer wilt weten over de fijne stoffen van Zegna. Of als u een afspraak wilt maken voor het aanmeten van uw pak van Zegna stof neem dan contact op via ons contacten pagina.