Engels maatpak

Het Engels maatpak is wereldwijd een begrip, de manier waarop de Britten hun pakken dragen spreekt mensen over de hele wereld aan.

Dit komt doordat de Britten hun pakken al sinds de negentiende eeuw heel comfortabel dragen. Hiermee bedoelt men dat het Britse pak wat ruimer valt, doordat de taille hoger zit en het colbert wijder uitloopt, in combinatie met het gebruik van weinig schoudervulling ontstaat er een colbert dat heel comfortabel is om te dragen. samen met eenengels maatpak pantalon die wat ruimer om de heup en de benen zit door de recht pijpen is dit het pak dat veel mensen graag dragen. Dat de stof wat dikker en ruiger is vinden veel mensen ook fijn, door de dikte van de stof zijn de pakken goed in de herfst en winter te dragen en door de wat ruigere kwaliteit slijt de stof minder snel. Een gilet en een dubbele spit zijn de 2 dingen die naast de juiste stof en cut niet mogen ontbreken aan uw Engels maatpak.

Bij mandemakersuits kunnen wij voor u een perfect Engels pak op maat maken. Onze ervaren tailor zorgt ervoor dat uw pak een britsen snit krijgt die perfect bij uw lichaam past.

Maak hier een afspraak voor uw Engels maatpak op maat.