Kasjmier

Een kasjmier maatpak is de ultieme luxe. Kasjmier wol heeft veel van dezelfde gewaardeerde eigenschappen als wol van schapen, en bovendien staat het bekend om de zachtheid, lichtheid en warmte die het geeft aan uw kasjmier pak. Kledingstukken geweven met kasjmier wol voelen zacht en zijdeachtig. Het kasmier maatpak is erg licht voor de warmte die het verleent.

Kasjmier is net als mohair een wol die afkomstig is van geiten in plaats van schapen. In tegenstelling tot mohair, echter, komt kasmier wol niet van een enkel ras van de geit. Een kasjmier geit is er een die een dubbele, in plaats van een enkellaags vacht heeft. Deze dubbele vacht bestaat uit de grove buitenste dekharen en een zachte, donzige ondervacht, die wordt geproduceerd door de geit in reactie op het koude winterklimaat in de hoge woestijnen waar de geiten worden gehouden. Deze onderlaag wordt gelost in het voorjaar, het wordt uitgekamd om fijne kasjmier wol vezels te verkrijgen voor uw kasjmier pak. De zachtste, mooiste en langste haren komen uit de onderbuik en de keel van de geit, de iets kortere, dikkere vezels uit de benen en rug.

Terwijl u geniet van de zachtheid van uw kasmier jas of pak, bedenk dan dat het een geit vele jaren kost om genoeg kasjmier wol voor uw kleding te produceren. Een kasjmier kledingstuk is een luxe om te koesteren.

Overtuigd van de kwaliteit van een kasjmier pak? ga naar onze contacten pagina om een afspraak te maken of voor meer informatie. Wij meten uw kasmier maatpak graag aan.