Mohair wol

Wij maken graag uw mohair wollen maatpak voor u. De meeste wol komt van schapen. Zoniet de wol voor uw mohair pak. Schapen zijn namelijk niet de enige wezens die wol produceren voor uw maatpak. Ook de geit produceert wol. Zowel kasjmier en mohair wol komt van geiten, in plaats van schapen. Dus uw mohair pak heeft echt een andere oorsprong!

Mohair wol
Mohair wol

Mohair wol komt van de Angora geit, een ras dat eerste oorsprong in ontstaan in centraal Anatolië in het huidige Turkije – dat, samen met Texas en Zuid-Afrika, nog steeds een van de belangrijkste producenten van deze stof is.

Net zoals wol van schapen, is Mohairwol isolerend, duurzaam, vuilafstotend, vlamwerend en vochtabsorberend. Mohair is nauwelijks dikker dan wol, maar heeft een hogere treksterkte en is uiterst kreukherstellend, en wordt vaak toegevoegd aan mengsels om deze redenen. Mohair heeft schalen, net als wol, maar ze zijn kleiner en niet volledig ontwikkeld, wat inhoudt dat het gladder aanvoelt en meer licht reflecteert, waardoor een subtiele glans ontstaat.

Heeft u interesse in een mohairwollen maatpak? Mohair pakken zijn zonder meer van onovertroffen kwaliteit als u ze bij ons laat maken. U kan bellen met het bovenstaande nummer, of bezoek onze contacten pagina.