Trouwpak op maat

U wilt een trouwpak op maat laten maken?

Trouwpak op maat
Trouwpak op maat

Goede keus! U kiest voor de kwaliteit van handgemaakt maatwerk. Maar wat komt er allemaal bij kijken? Hoe werkt dat, een trouwpak op maat? Hieronder leggen we een aantal zaken uit waar u mee te maken krijgt.

Maak een afspraak

Voorkom stress en spreek op tijd af om uw trouwpak op maat aan te laten meten. Drie maanden voor uw bruiloft is goed, langer van tevoren is beter. U heeft tijdig uw trouwpak in huis en voorkomt stress, zowel bij uzelf als bij uw kleermaker. Bent u laat? Geen probleem, neem snel contact met ons op en wij zorgen dat u op tijd uw trouwpak op maat in huis heeft.

Bereid u voor

Zorg dat u tijdens een afspraak de nodige staaltjes en andere relevante zaken bij de hand heeft. Neem bijvoorbeeld een trouwkaart mee als daar een kleur of stijl in is verwerkt die u aanspreekt. Misschien een paar schoenen of das die u al op het oog heeft. En een staaltje van de trouwjurk is ook altijd handig.

Voor het uitzoeken van de stoffen is daglicht het beste. Maar als dat niet lukt dan is goede verlichting in huis ook voldoende voor het uitzoeken van uw trouwpak stof. Als u in onze showroom afspreekt is er vanzelfsprekend altijd goed licht.

Als u een afspraak maakt kan het handig zijn even aan te geven of u puur ter oriëntatie komt. Of dat u de intentie heeft om, als het bevalt, al een pak aan te laten meten. Dan maakt onze adviseur de tijd voor u.

De keuze is…
Bij het aanmeten van een trouwpak op maat beginnen we graag met een kennismaking. Wie bent u, wat zijn uw wensen? Dan zal onze adviseur aangeven hoe hij denkt aan uw wensen te kunnen voldoen. En daarbij een aantal modellen en stoffen tonen.

Bedenk dat de essentie van een maatpak is dat het vanuit het niets voor u gemaakt wordt. Dat betekent ook dat u niet van tevoren precies kan zien wat u krijgt. Natuurlijk zijn er allerlei voorbeelden welke we graag tonen. En onze adviseur zorgt dat u de juiste keuzes maakt. Tegelijk is dit ook het leuke. Hoe vaak in je leven laat je nu een maatpak maken?

Als u het trouwpak na de bruiloft wilt kunnen doordragen kies dan een neutrale stof. En maak dit pak tot een echt trouwpak met accessoires. Bijvoorbeeld een mooie das of plastron, pochet, gilet (vest), manchetknopen, etc.

Als u daar prijs op stelt kan er meestal een klein staaltje mee gegeven worden. Dit kan u bijvoorbeeld gebruiken om schoenen of accessores mee te gaan kopen.

Trouwkostuum op maat
Trouwkostuum op maat

Het aanmeten van uw trouwpak op maat
Het aanmeten van uw trouwpak op maat doen wij met meetlint en pasmodellen. De pasmodellen zijn belangrijk om u een gevoel te geven bij het model en de snit. Ook kan onze maatpak-adviseur er zo achter komen wat u prettig vind. Want iedereen wil graag strak in pak, maar hoe strak is te strak? Dat verschilt voor ieder persoon. Als u al gewend bent regelmatig een pak te dragen zal u beter kunnen aangeven hoe u het graag wilt. Als u nieuw bent in de wereld van de pakken dan zal de adviseur met gerichte vragen proberen te achterhalen hoe uw trouwpak op maat het best gemaakt kan worden.

Uw trouwpak op maat is klaar!
Na het kiezen van de stoffen, de opties, en na het inmeten begint het wachten. Het duurt een aantal weken voor uw maatpak klaar is. In de tussentijd kan u al op zoek naar schoenen of andere accessoires bij uw pak. Neem deze mee bij het afpassen.
Mocht u in deze periode aankomen of afvallen dan is dat meestal geen probleem. Mits het niet om te veel kilos gaat.

Als uw trouwpak op maat klaar is nemen wij contact op voor een tweede afspraak. Bij het afpassen gaan we uitgebreid kijken of het trouwpak goed past. Op dit moment kunnen er nog kleine of soms grotere aanpassingen aan de kleding gedaan worden. Denk aan de mouwlengte, de taillering etc.

Een hele fijne bruiloft!
Mandemaker Maatpakken

Maak nu uw afspraak voor uw unieke trouwpak op maat.