Tweed colbert voor de winter

Een tweed jasje kunt u bij ons op maat laten maken. Het tweed jasje is een klassieker in de garderobe. We kunnen het op vele manieren voor u uitvoeren. U heeft keuze uit vele verschillende soorten tweed stoffen.

Tweed is een ruwe, onafgewerkte wollen stof. Voor uw tweed jacket worden ingetogen, interessante kleureffecten verkregen door twijnen (weven) van verschillend gekleurde wollen strengen.

Tweed jasjes zijn informele bovenkleding. Een tweed colbert is vochtbestendig en duurzaam. Het tweed jasje vindt zijn oorsprong in het Verenigd Koninkrijk waar het vaak wordt vaak gedragen bij buitenactiviteiten zoals schieten en jagen. Vaak draagt men daarbij een los jasje. Maar denkt u ook aan een geheel tweed pak.

Er zijn verschillende soorten tweed voor uw tweed colbert of tweed jacket. Harris Tweed is een bekend soort tweed. Harris tweed is handgeweven door de eilandbewoners aan de Eilanden van Harris, Lewis, Ulst en Barra in de Buiten-Hebriden van Schotland, met behulp van lokale wol. Andere tweedsoorten voor uw tweed jasje zijn Donegal tweed en Silk tweed.

Als u een tweed jasje of tweed pak wilt laten maken bent u van harte welkom. U kan bellen met 023-5277731 of mailen naar sales@mandemakersuits.nl om een afspraak te maken of voor meer informatie.